Waarom mannen geen initiatief nemen met vrouwen?

Vrouwen vragen zich geregeld af waarom mannen niet meer initiatief tonen. Waarom spreken ze geen vrouw aan, waarom wel kijken maar niet op haar aflopen?

Dus laat ik deze logische vraag beantwoorden zodat je weet waarom mannen nog wel eens passief blijven.

Redenen waarom mannen geen initiatief nemen

In willekeurige volgorde, 12 redenen:

#1. Man neemt geen initiatief omdat: hij kan geen goede openingszin bedenken

Helaas denken mensen dat je een grandioze openingszin nodig hebt om contact te maken. Niet voor niets blijft het een onderwerp van discussie over wat wel en niet de juiste openingszin is.

De basis is dat je IETS zegt. Want iets is vrijwel altijd beter dan niets.

Voor de rest is het grotendeels je presentatie; lichaamstaal, uitstraling, intentie. En voor de rest is het inderdaad een kwestie van een openingszin die ‘aanspreekt’…

#2. Man neemt geen initiatief omdat: hij is bang voor een persoonlijke afwijzing

Zowel vrouwen als mannen zijn bang voor een persoonlijke afwijzing. Jammer!

Mensen nemen hun levenservaringen al gauw te persoonlijk waardoor serieusheid en zwaarte de boventoon voeren. Misschien dat ik er een video over uitbreng. Een belangrijk onderwerp!

#3. Man neemt geen initiatief omdat: hij is kortgeleden misleid door een vrouw

Niet ieder mens is eerlijk en duidelijk. Genoeg mensen hebben het zelfs totaal niet op een rijtje gevoelsmatig. Met als gevolg dat misleiding ook wel eens voorkomt.

Mocht een man recentelijk een vervelende ervaring hebben gehad met een vrouw, een misleiding, dan kan dat maken dat hij zich voorlopig gedeisd houdt. 

#4. Man neemt geen initiatief omdat: “Ze is heel mooi, dus moeilijk te versieren”

Dit is het schoolvoorbeeld van een beperkende overtuiging. Met het idee dat een bepaald iemand ‘moeilijk’ is, dan wordt dat een werkelijkheid. Met als gevolg dat deze mannen niet eens een poging wagen. Ze blijven liever passief…

#5. Man neemt geen initiatief omdat: hij vindt zichzelf niet aantrekkelijk

Een lichamelijk negatief zelfbeeld kan veel liefdesproblemen veroorzaken. Met het idee dat de man onaantrekkelijk is blijft hij natuurlijk passief!

Het begint met het verbeteren van zijn zelfbeeld. Als hij zichzelf niet aantrekkelijk vindt, waarom zou een ander hem dan wel aantrekkelijk moeten vinden? Je zou het negatieve reclame kunnen noemen…

#6. Man neemt geen initiatief omdat: hij heeft nog onverwerkt liefdesverdriet

Het is niet dat je alles verwerkt moet hebben in je leven, inclusief liefdesverdriet, voordat je verder mag gaan op liefdesvlak. Stappen vooruit nemen met nieuwe flirts en contacten kan bijdragen aan het verwerken van liefdesverdriet.

Soms is de liefdesverdriet nog te heftig en recent waardoor hij liever geen initiatief neemt.

#7. Man neemt geen initiatief omdat: “Ze kan mij onmogelijk interesse in me hebben”

Dit is een duidelijk voorbeeld van projectie. Hij projecteert een bepaalde gedachte op een vrouw en vervolgens trekt hij de conclusie dat het niets kan worden.

Het is een veelvoorkomende valkuil bij het contact maken! Doe je best om niet voor een ander te denken. Stel je open en zie of er interesse ontstaat…

#8. Man neemt geen initiatief omdat: hij heeft (nog) geen belangstelling voor haar…

Teveel mannen gaan op de versiertoer vanaf het moment dat hij zeker weet dat hij belangstelling voor haar heeft. Tot die tijd blijft hij liever passief.

Een man die flirt omdat hij het leuk vindt, nog voordat hij belangstelling heeft gekregen, ontmoet veel meer vrouwen. Daarom oefent hij zijn flirtvaardigheden.

Flirten mag vrijblijvend zijn. Contact maken hoeft geen verplichtingen te scheppen. En wanneer er eenmaal contact is ontdek je vlugger of je de ander leuk kunt vinden…

#9. Man neemt geen initiatief omdat: hij vraagt zich af of ze single is

“Victor Verlon, is ze wel of niet single?” Deze vraag krijg ik vaak gesteld als flirtcoach. Op zich een begrijpelijke vraag!

In plaats van te gaan zoeken naar een antwoord op die vraag, stop met het stellen van die vraag! Zo voorkom je dat de liefde een frustrerende zoektocht wordt.

Het enige dat een man te doen staat is initiatief nemen. Mocht ze niet single zijn, dan heb je in ieder geval contact gemaakt.

Nogmaals, wanneer een man (of vrouw) contact maakt, hoeft dat geen verplichtingen te scheppen. Wees vrij!

#10. Man neemt geen initiatief omdat: zij ziet hem niet staan.

Helaas maakt het sommige mannen passief. Zij willen éérst duidelijk oogcontact voordat ze initiatief nemen.

Deze mannen zijn zich niet bewust van het feit dat vrouwen dikwijls op een andere manier kijken dan mannen. Ze hebben niet door dat de vrouw hem allang heeft zien staan.

Daarbij, je kunt ook contact maken als de ander je nog niet heeft gezien…

#11. Man neemt geen initiatief omdat: hij is teleurgesteld in de liefde

Hier en daar ontvang ik berichten van mannen die het niet meer zien zitten. Ze hebben pijnlijke en verdrietige ervaringen opgedaan en willen nooit meer teleurgesteld worden.

Geen risico nemen betekent: geen initiatief nemen. Hij wil zich niet meer openstellen!

#12. Man neemt geen initiatief omdat: hij heeft al een mooie relatie

Wat vind je van deze reden? Is het hebben van een partner, een monogame relatie, geen mooi argument om inderdaad geen initiatief te nemen?

Toch adviseer ik mensen om toch zich sociaal op te stellen. Een liefdesrelatie blijft beter in balans als beide partners ook vriendschappelijke contacten onderhouden!

Vraag: welke redenen kun jij nog meer bedenken waarom een man geen initiatief neemt? Plaats je reactie hieronder!